A szokásos piaci ár megállapítására irányuló eljárás díja

TAO

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: szokásos piaci ár megállapítása


A szokásos piaci ár megállapítására irányuló eljárás díja egyoldalú eljárásban nyolcmillió forint, kétoldalú vagy többoldalú eljárásban tizenkettőmillió forint. A díjra részletfizetés vagy fizetési halasztás nem engedélyezhető.

Az adópolitikáért felelős miniszter kérelemre határozatban állapítja meg
- a kapcsolt vállalkozások közötti jövőbeni ügyletben érvényesíthető szokásos piaci ár meghatározásakor alkalmazandó módszert,
- a megállapítás alapjául szolgáló tényeket, körülményeket, valamint ha meghatározható,
- a szokásos piaci árat, ártartományt.

A kérelem, valamint az előzetes konzultáció díját a Pénzügyminisztérium Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01460658-00000000 számú számlájára kell befizetni. A díj az adópolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium működési bevétele.

A szokásos piaci ár megállapítására irányuló eljárás díja egyoldalú eljárásban nyolcmillió forint, kétoldalú vagy többoldalú eljárásban tizenkettőmillió forint. A díjra részletfizetés vagy fizetési halasztás nem engedélyezhető.

Meghosszabbítás és módosítás iránti eljárásban a díj összege az eredeti eljárásban lerótt díj 50 százaléka.

Ha az adópolitikáért felelős miniszter az ármegállapítási kérelmet elutasítja, illetve azt az adózó visszavonja, a befizetett díj 85 százalékát – az elutasító, vagy megszüntető végzés véglegessé válását követően –haladéktalanul átutalja az adózó által megjelölt számlára.

Ha az adózó az adópolitikáért felelős miniszter felhívására a kérelem elutasításának terhe mellett vállalja az eljárás során felmerült költségtöbblet megtérítését, az adópolitikáért felelős miniszter tételes kimutatással, különösen a ráfordított munka-, szakértői, illetve egyéb, az eljárás érdekében felmerült összes költség elkülönített feltüntetésével állapítja meg végzésben az adózó által fizetendő költségtöbbletet.

Az előzetes konzultáció díja konzultációnként 500 000 forint

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra