Csalással vádol egy könyvelőt a bajai ügyészség

JOG

Nyomtatás
Forrás: MTI

Csalás miatt vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség egy könyvelővel szemben, aki a megbízási díjait éveken át úgy vette át ügyfeleitől, hogy közben érdemi könyvelést nem végzett - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

 Azt írták, hogy a nő négy ügyfele egyéni vállalkozását is hosszabb ideje könyvelte, így megbízták benne.

A nő a sértettektől havi, kéthavi rendszerességgel átvette a könyveléshez szükséges iratokat és számlákat, valamint megkapta a megbízási díjat. A személyes találkozásokkor a vádlott azt a hamis benyomást keltette, hogy a könyvelést szabályszerűen végzi - ismertette a főügyészség.

 Valójában a nő két ügyfelének 2018 januárjától, a harmadiknak 2019 januárjától, míg a negyediknek 2020 januárjától nem végzett érdemi könyvelési tevékenységet, rendszeresen elmulasztotta az esedékes bevallások benyújtását is.

A csalás leplezéséért a vádlott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól az általa kezelt ügyfélkapukra érkező iratokról, így a kiszabott mulasztási bírságokról sem tájékoztatta a sértetteket, akik még évekig fizették neki a könyvelési díjat.

A tájékoztatás szerint a nő a könyvelési díjak átvételével 108 ezer és 540 ezer forint közötti kárt okozott a sértetteknek.

A Bajai Járási Ügyészség a nőt nagyobb kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és 3 rendbeli kisebb kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra