Mégsem lesz elektronikus az ingatlan-nyilvántartás 2024. február 1-től

JOG

Nyomtatás
Forrás: Önadózó | Szerző: dr. Szabó Judit Anna

Címkék: e-ingatlan


Az eredetileg 2024. február 1-re tervezett bevezetés helyett az új rendszer csak 2024. október 1-én lép életbe. Az elhalasztás miatt a papír alapú ingatlan-nyilvántartás továbbra is fennmarad.

Az ingatlan-nyilvántartásról szóló 2023. évi LXI. törvény megjelent a Magyar Közlönyben, és ezzel hivatalosan is elhalasztódik az új Inytv. hatályba lépése. Az eredetileg 2024. február 1-re tervezett bevezetés helyett az új rendszer csak 2024. október 1-én lép életbe. Az elhalasztás miatt a papír alapú ingatlan-nyilvántartás továbbra is fennmarad.

Az e-ingatlan-nyilvántartás webes felületről lesz elérhető, és külön jogosultságokat biztosít majd az állampolgároknak, ügyvédeknek és más szakembereknek.

Az új rendszer célja az átfutási idők és költségek csökkentése, valamint az adatbázisok közötti integráció megvalósítása.

Ha érdeklik a részletek, vagy tudni akarja, hogy mi lesz a B400 adatlapok sorsa, olvassa el az e-ingatlanügyvédek cikkét!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra