Új készségeket követel meg a mesterséges intelligencia a munkavállalóktól

Forrás: MTI

Címkék: mesterséges intelligencia


Már most is keresettek azok a szakemberek, akik látják a mesterséges intelligencia bevezetéséből adódó üzleti lehetőségeket, emellett egyre több gépi látásra és természetesnyelv-felismerésre szakosodott mérnökre lesz szükség rövid időn belül. Kiemelkedően fontos terület az adatgyűjtés is

A mesterséges intelligencia hatékony alkalmazásához minden szinten új készségeket és képességeket kell elsajátítaniuk a munkavállalóknak - közölte az  IVSZ - Digitális Vállalkozások Szövetsége.

A szervezet az Artificial Intelligence Skills Alliance (ARISA, Mesterséges Intelligencia Készségek Szövetsége) tanulmányára hivatkozva azt írta, hogy a mesterséges intelligenciához nem csak a szoftverfejlesztőknek kell érteniük, az alkalmazottaknak és a vezető munkatársaknak egyaránt képezniük kell magukat ezen a téren. A cégek visszajelzései szerint már most is keresettek azok a szakemberek, akik látják a mesterséges intelligencia bevezetéséből adódó üzleti lehetőségeket, emellett egyre több gépi látásra és természetesnyelv-felismerésre szakosodott mérnökre lesz szükség rövid időn belül. Kiemelkedően fontos terület az adatgyűjtés is, hiszen ezek nélkül a döntéshozatalt támogató algoritmusok nem működhetnek hatékonyan - írták.

A munkavállalók és vállalati döntéshozók igényeit felmérő, Magyarországra is kiterjedő kutatásban több mint 400 cég vett részt. A visszajelzések alapján az IVSZ mint az ARISA résztvevője úgy véli, hogy a mesterséges intelligenciához kapcsolódó készségek fejlesztése sürgető feladat, ám egyúttal nagy lehetőség is a magyar gazdaság számára. A mesterséges intelligencia korában versenyképességi kérdés, hogy vállalatok készségszinten használják a korszerű technológiát, és azok segítségével új fejlesztéseket hozzanak létre - tették hozzá.

Az ARISA AI Skills Needs Analysis tanulmánya az IVSZ honlapjáról érhető el. A közlemény szerint a visszajelzésekre alapozva uniós szintű stratégia készül a mesterségesintelligencia-készségekről, ezt követően képzéseket dolgoznak ki és tesznek közzé, hogy széles körben támogassák a munkavállalók képességfejlesztését.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra